1 Mosebog 2

Her begynder menneskehedens historie, det er ikke en anden skabelsesberetning, som nogle mener det er. Det er klart at vægten er helt anderledes lagt på mennesket og dets omgivelser, dets opgave og budet.

Først tager Gud sig af omgivelserne, så skaber han mennesket, giver det en opgave og et bud, så skaber Gud dyrene og til sidst kvinden.

Dvs, Adam var fuld i gang med arbejdet før Eva blev skabt, Adam var så at sige forud for det at indgå i ægteskab og blev sat i den identitet han skulle have fra Gud ved det arbejde han fik. Det arbejde vi får fra Gud, er vores identitet, det er altså ikke bare noget vi gør for Gud eller mennesker. Når noget er vores identitet, så kan vi ikke lade være med at gøre det.

Altså, først tager Gud sig af omgivelserne, så skaber han os til det han ønsker af os, så giver han os en opgave, bud, og så et forhold og i den rækkefølge.

Det er klart at Eva skulle indgå som en medhjælp, en der hjælper med, på en opgave der allerede var givet af Gud til Adam.

Når nu Adam skulle passe haven, så må man formode at dette betyder at Adam og Eva var en rum tid i haven, før at faldet kom.


Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?


Ny artikel

Jorden, og ikke livet er gammelt, læs om hvad bibelen siger om jordens alder. Læs mere

Ny artikel

En fortsættelse af min påstand, at der er sket en katastrofe efter vers 1. Denne gang med en lille skitsering af at forståelsen går længere tilbage end som så. Læs mere

Nyt design

Det er med stor glæde at jeg kan fremvise den nye side. Jeg går fra at have links, til at have artikler, for at gøre siden mere personlig.