Dag 1, først i en serie

Det er interessant at bemærke, at når man læser 1 Mosebog 1, så skiller dag 1 sig ud på den måde, at det ikke kan læses andet som en forlængelse af vers 2, men det er ikke sikkert at vers 1 kan tages med i den sammenhæng.

Ordene "og Gud sagde...." skal sammenlignes med "derpå sagde Gud...." som står i begyndelsen til de andre dage.

Når jeg siger, at vers 1 ikke hører sammen med vers 2, så er det fordi at der i den masoretiske tekst findes et Rebhia, et hebræisk grammatisk tegn, som indikere at her skal man holde en pause med at læse, og er også en af de grunde at det følgende "waw" ikke skal over sættes med "og", men med "men".

Men 1 Mosebog 2.4 er også med til at vidne med dette, at dag 1 ikke var den første, men mere den første i en serie, en ny serie.

1 Mosebog 2:4 Det er Himmelens og Jordens Skabelseshistorie. Da Gud HERREN* gjorde Jord og Himmel -

Moses adskiller her, himmel og jord, jord og himmel. I KJV står der først skabte om himmel og jord, og gjorde om jord og himmel.

Først vil jeg påpege, at når der står skabte, så er det det oprindelige, ud af intet, men når der står gjorde, så er det af et allerede eksisterende materiale, dvs en slags gendannelse, renovering af jorden.

Men ordene himmel og jord, og jord og himmel er også skrevet sådan for at påpege at tingene ikke skal læses som en fortløbende tekst, men at teksten skal deles op, først i vers 1, som i himmel og jord, så fra vers 3 og videre.

Vi ser altså her, at dag 1 ikke var den første, men at denne bare var den første i en serie, fra dag 1 til dag 7.


Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?


Ny artikel

Jorden, og ikke livet er gammelt, læs om hvad bibelen siger om jordens alder. Læs mere

Ny artikel

En fortsættelse af min påstand, at der er sket en katastrofe efter vers 1. Denne gang med en lille skitsering af at forståelsen går længere tilbage end som så. Læs mere

Nyt design

Det er med stor glæde at jeg kan fremvise den nye side. Jeg går fra at have links, til at have artikler, for at gøre siden mere personlig.