Det videnskabelige grundlag

Man kan sige, at hvad videnskaben siger idag, modsiger den imorgen.

Videnskab er egentlig bare en ophøjet autoritets følelse for det man nu lige nu mener.

Mennesketanker.

Man kan sige at det sværd er spidst i begge ender, for det gælder jo også mig.

Men jeg tror måske, at man skal sige det på denne måde: Vi er alle på vej, vi forsøger at række ud efter det vi ikke forstår, efter mere, for om muligt at komme videre.

Man kan sige at Einstein var god for hans tid, men det har jo vist sig, at han ikke havde ret i alle ting, men han var nødvendig for at vi kunne komme hertil hvor vi er idag.

På samme måde med det videnskabelige, det teologiske, vi rækker fremad.

Men der er nogle ting der aldrig ændrer sig, Guds Ord, men vores forståelse nærmer sig måske mere det oprindelige, plus en snært af, at der er nogle ting der kun kunne forståes i vores tid, pga forskellige omstændigheder.

Og alligevel, så fremstår der mennesker i historiens forløb, med en indsigt som rækker ud over den tid de levede i, med viden som fx var 800 år før sin tid med viden om hvor mange dimensioner der har været i universet, bare ved at læse i skabelsesberetningen.

En ateist, kender ikke hans navn, har engang sagt, at når videnskaben der har vandret igennem ørkenen, klatret over alle mulige bjergtinder, kommer til den sidste bjergtop, kommer op over den, for blot at finde en flok rabinere og teologer der har siddet der i årtusinde.

Sjov betragtning, og må jeg sige det, ikke desto mindre sand.


Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?


Ny artikel

Jorden, og ikke livet er gammelt, læs om hvad bibelen siger om jordens alder. Læs mere

Ny artikel

En fortsættelse af min påstand, at der er sket en katastrofe efter vers 1. Denne gang med en lille skitsering af at forståelsen går længere tilbage end som så. Læs mere

Nyt design

Det er med stor glæde at jeg kan fremvise den nye side. Jeg går fra at have links, til at have artikler, for at gøre siden mere personlig.