En sund skabelsesdebat

Det er meget karakteristisk for de Amerikanske skabelsesdebatter, er at det er dem og os, skyttegravs kristendom, man gør ikke noget for at samle Guds folk, men spreder dem i alle retninger.

Jesus siger at vi skal være ét i ham, i Jesus, og hvor det sker for hver enkelt troende, så kan man ikke lade være med at favne de andre også, selv om de mener noget andet.

Vi må godt anspore andre til at overveje forskellige elementer i skriften, men direkte at gå på angreb på folk er ikke særligt opbyggeligt, og virker mere frastødende på dem vi egentligt skulle tjene og opbygge.

Det gælder begge veje, både gammeljords- og ungjordskreationister.

Når denne respekt er naturlig, så er der heller ikke plads til ukvems ord for eller imod de andre, men respektfuld undren over at andre kan se det anderledes end en selv.

En god tilgang til debat er altid at spørge ind til deres forståelse.


Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?


Ny artikel

Jorden, og ikke livet er gammelt, læs om hvad bibelen siger om jordens alder. Læs mere

Ny artikel

En fortsættelse af min påstand, at der er sket en katastrofe efter vers 1. Denne gang med en lille skitsering af at forståelsen går længere tilbage end som så. Læs mere

Nyt design

Det er med stor glæde at jeg kan fremvise den nye side. Jeg går fra at have links, til at have artikler, for at gøre siden mere personlig.