En gammel overlevering

Man hører ofte fra ungjordskreationister at denne forståelse er opstået fordi videnskaben havde beviist at jorden var millioner af år gammel. De siger at Thomas Chalmers er den oprindelige skaber af denne forståelse, og Scofield senere hen bragte den ud til masserne. Men det er slet ikke sandt.

Forståelsen kan spores længere tilbage end da Jesus levede i Israel.

Luis Ginsberg, inspireret af de jødiske skrifter skrev dette

Nor is this world inhabited by man the first of things earthly by God. He made several other worlds before ours, but He destroyed them all, because He was pleased with none until He created ours

Det er tydeligt at Ginsberg var påvirket af de jødiske traditioner der kan spores helt tilbage til de ældste skrifter fra jødedommen. Midrash (som også eksisterede på Jesu tid) antyder en før-adamistisk civilation der blev ødelagt af en katastrofe og en af de ældste tekster på hebræsiek, Tangum of Onkelos, og endda den måde den massoretiske tekst er skrevet med komma og punktum.

De jødiske skriftlærde satte tegn og komma ind i teksten for at antyde hvordan man skulle læse teksten, altså ser vi her, at det blandt jøderne ikke var en usædvanlig tanke, at noget skulle have været sket som ødelagde hele verdenen før Adam.

Vi ser især et af disse tegn efter vers 1, hvor der er et REBHIA, som er et STOP MED AT LÆSE. Hvorfor næste vers bedre oversættes med et MEN istedet for et OG.

Noget der også er værd at lægge mærke til ved Onkelos er dette, han oversætter vers to med "og jorden var lagt øde"

Men også en jødisk lærd skrev dette:

"These are the generations (ie., this is the history of....of heaven and earth....Now wherever there is written the word "these", the previous words are put aside. And these are the generations of the destruction which is signified in verse 2 of chapter 1. The earth was Tohu and Bohu. These indeed are the worlds of which it is said that the blessed God created them and destroyed them, and, on that account, the earth was desolate and empty. "

Men overleveringer er en ting, vi må have skriften med. Der står i Heb 11.3 i KJV:

Heb. 11. 3 the writer makes this significant observation: "Through faith we understand that the worlds were framed by the word of God".

Ordet for framed, formet, kan godt oversættes med "to repair", reparere, "to restore", at restaurere. Noget lignende står i salmerne om jorden.

Sal 102:26-28 26 Du grundfæsted fordum Jorden, Himlene er dine Hænders Værk; 27 de falder, men du består, alle slides de op som en Klædning; 28 som Klæder skifter du dem; de skiftes, men du er den samme, og dine År får aldrig Ende!

Altså, er jorden som en klædning der kan skiftes, hvilket syntes jeg får det til at lyde som om at det har været sket i tidernes morgen.


Ønsker du at læse noget mere udførligt, så læs A LONG-HELD VIEW. A C Custance


Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?


Ny artikel

Jorden, og ikke livet er gammelt, læs om hvad bibelen siger om jordens alder. Læs mere

Ny artikel

En fortsættelse af min påstand, at der er sket en katastrofe efter vers 1. Denne gang med en lille skitsering af at forståelsen går længere tilbage end som så. Læs mere

Nyt design

Det er med stor glæde at jeg kan fremvise den nye side. Jeg går fra at have links, til at have artikler, for at gøre siden mere personlig.