Jorden, om og om igen

Det er klart at skriften siger at jorden er gammel, ikke livet, men jorden. Lad mig forklare.

I henhold til bibelen er der et hul efter vers 1, det fremgår klart ud fra de hebræsiek ord der bliver brugt og vers andetsteds i bibelen.

I Job 26.13 står der:

Job 26:13 13 ved hans Ånde klarede Himlen op hans Hånd gennembored den flygtende Slange.

Dette vers sætter scenen for 1 Mosebog 1.2, "og jorden var øde og tom, og Guds Ånd svævede over vandene".

Ordet "klarede" betyder noget med at gøre klar, eller ren, det samme som Guds Ånd gør med dig og mig. Verset beskriver ikke skabelse, men klargøring, og det er ikke mørket der bliver klart, det sker først senere.

Hvad jeg tror det siger er, at den flygtende slange, lucifer, ødelagde Guds skaberværk og Gud måtte gribe ind for at gøre det godt igen. Verset sætter hændelserne med klargøringen af jorden og himmelen sammen med at slangen blev spiddet (NKJ), altså hvor slangen blev smidt ud af Guds trone og ud i mørket.

Dette er et ekko af Hebræerne 11.3 KJV

Hebrews 11:3 3 Through faith we understand that the worlds were framed by the word of God, so that things which are seen were not made of things which do appear.

Ordet "framed" kan oversættes med "repararere", "restaurere", med andre ord, ligesom jordens klædning er blevet skiftet igen og igen.

Psalm 102:26-27 26 Du grundfæsted fordum Jorden, Himlene er dine Hænders Værk; 27 de falder, men du består, alle slides de op som en Klædning;
Psalm 104:30 du sender din Ånd, og de skabes, Jordens Åsyn fornyer du.

En jødisk skribent, Luis Ginsberg har skrevet følgende:

"Nor is this world inhabited by man the first of things earthly created by God. He made several other worlds before ours, but He destroyed them all, because He was pleased with none until He created ours."

Men andre ord, der er også en tradition som siger at dette virkelig er noget der har været sket


Hvad er gap teorien ?

Hvad mener jeg med skabelse ?


Ny artikel

Jorden, og ikke livet er gammelt, læs om hvad bibelen siger om jordens alder. Læs mere

Ny artikel

En fortsættelse af min påstand, at der er sket en katastrofe efter vers 1. Denne gang med en lille skitsering af at forståelsen går længere tilbage end som så. Læs mere

Nyt design

Det er med stor glæde at jeg kan fremvise den nye side. Jeg går fra at have links, til at have artikler, for at gøre siden mere personlig.